Bun venit in Oradea
Piata Unirii Oradea

Daca ati ales calatoria cu trenul, iesind in fata garii, puteti porni pe B-dul Magheru si, imediat, pe partea dreapta va intampina cladirea institutului Notre-Dame-De-Sion (sec. XIX), actualmente Spitalul si Policlinica C.F.R.

In aceeasi zona, clopotele Bazilicii Romano-Catolice si chiar un concert de orga sustinut in incinta va destainuie ca va aflati in cadrul complexului muzeal al Tarii Crisurilor pe care il puteti vizita .

Pana in centru nu este mult de mers, iar magazinele elegante si cafenelele a la francaise va invita la putina odihna inainte de a porni mai departe in periplul nostru. Teatrul, Primaria, Biblioteca Judeteana, Pasajul Vulturul Negru, Turnul cu Ceas reprezinta doar cateva dintre reperele arhitectonice care v-ar putea incanta ochii, dar si spiritul pentru ca bisericile romano-catolice Praemonstratensa si Sf. Ladislau, cele ortodoxe: Sf. Nicolae si Biserica cu Luna stau drept marturie pentru credinta de atatea secole a romanilor. Poate sunteti curiosi sa vedeti cum arata sediul Universitatii Oradea.

Nimic mai simplu. Treceti pe langa Brigada de pompieri “Crisana”, pe langa cazarmile si unitatile militare de pe strada Armatei Romane si imediat veti fi fata in fata cu cladirile Universitatii, intotdeauna pregatite pentru orele de curs ale studentilor celor 12 facultati.

Revenind din nou la istorie, langa Piata Cetate (una dintre marile piete ale Oradiei, alaturi de Piata Decebal si Rogerius) gasim Cetatea Oradiei pentru care se cauta fonduri de restaurare. Desi veche de cateva sute de ani, cladirea principala a cetatii adaposteste Facultatea de Arte si un sediu al Politiei. Bancile si firmele de asigurare pot fi si ele o atractie a Centrului Civic, iar Parcul 1 Decembrie, Casa de Cultura a Sindicatelor, Facultatea de Medicina si Biserica Albastra intregesc peisajul plin de farmec al acestei parti de oras. In apropiere, Facultatea de Drept, Baroul de avocati Bihor, Judecatoria, Tribunalul, Curtea de Apel si Prefectura dezvaluie alte povesti de istorie, iar parcul Traian adaposteste Casa Memoriala a poetului Ady Endre.

Despre Autor

client-photo-1
AdventureTours

Comentarii

Lasă un răspuns

38 − 31 =