Turul perfect pentru gasca ta “nebuna”!
Degusta cea mai buna bere si cel mai bun bograci din Oradea!
oradea tours green bike oradea tours bike
Te distrezi alturi de gasca ta iar acest traseu te va purta prin esența istoriei orașului, manifestată armonios în arhitectura sa.   Încearcă acest traseu pentru a descoperi comorile arhitecturale ale orașului sau pur si simplu sa te distrezi!

Atentie!!! Atentie!!! Atentie!!!
– Minim 10 pers/tur
-Varsta minima 18 ani!
-Nu se accepta sa aduceti propria bautura!
-Nu acceptam persoane in stare de ebrietate!

LOCUL DE PORNIRE Piata Unirii – Oradea
ORA DE PORNIRE
Va rugam sa va prezentati cu 10 minute inainte de ora rezervata turului!
INCLUDE
Ghidaj in Romana / Engleza – in functie de solicitare si disponibilitate
Bere  ( Suc / Vin / Proseco – la cerere)
Vizita la fabrica de Bere
degustari de Bere (minim 3 tipuri de bere)
O farfurie de bograci + paine + pita unsa cu untura si ceapa 🙂
3.5 ore de distractie si istorie
Usor de pedalat si scaune confortabile sau deplasare electrica
Super Muzica
Distractie garantata
Sofer
Asistare electrica la pedalare (daca este cazul)
Lumini de Party
NU INCLUDE
Bilete de intrare la obiective
Animatoare / Animator (barman)- contra cost – 250 Ron

 

Dacă ești pasionat de istorie, poate ai vrea să știi că:

  • În curtea interioară a Cetății se află înmormântați 7 regi;
  • Cetatea a fost unul din primele observatoare astronomice ale Europei medievale;
  • Timp de câțiva ani, lumea civilizată s-a orientat după Tabula Primi Mobilis, un volum ce cuprindea măsurători asupra eclipselor solare și de lună, cu meridianul 0 la Oradea. O legendă spune că inclusiv Cristofor Columb deținea o copie după Tabula Primi Mobilis.
  • Pe vremuri, în parcul Cetății era un șanț plin cu apă termală “adânc cât o mare”, care nu îngheța. Datorită acestui truc, nimeni nu a putut cuceri Cetatea, până ce nu a fost găsită o soluție pentru a-l seca.

 

Informatii suplimentare

Durata:120 minute
numar minim de participanti:10
1

1: Piata Unirii

Nu este doar locul nostru de intalnire, odată ce ai ajuns aici, vei vedea că nu e loc mai bun să simți energia orașului, bucuria întâlnirilor, freamătul trecătorilor. Mai mult, tot acest spectacol urban are ca decor o colecție de 7 stiluri arhitecturale care mai de care mai captivante – Baroc, Clasicist, Eclectic, Istorizant, Secession, Romantism și Neoromânesc. Cu siguranță vei poposi aici câteva ore, să savurezi o cafea bună în timp ce admiri toate bijuteriile arhitectonice: Primăria Oradea (1901 – 1903), Palatul Episcopiei Greco-Catolice (1903 – 1905), Palatul Vulturul Negru (1907 – 1908) sau Palatul Moskovitz Adolf și fii (1904 – 1905).
2

2: Strada Vasile Alecsandri

Vei trece pe aici chiar dacă nu aveai asta în plan. Principalul motiv ar fi acela că strada Vasile Alecsandri pornește din Piața Unirii și te duce spre Cetatea Oradea, unul dintre cel mai importante obiective turistice ale orașului. Un alt motiv ar fi acela că ai remarca-o oricum atunci când treci prin Piața Unirii – îți vor surâde terasele cochete, te va atrage forfota trecătorilor, sau pur și simplu – vei vrea să vezi mai îndeaproape arhitectura pastelată care conturează armonios pietonala.
3

3: Sinagoga Ortodoxa

Sinagoga Mare este considerată una dintre cele mai decorate sinagogi din fosta
monarhie austro-ungară, clădirea sediului administrativ; tot aici s-a mutat biroul Chevra Kadișei (Confreriei Sacre), a fost construit abatorul cușer de păsări, baia rituală (mikve), au fost ridicate locuințele funcționarilor comunității, Școala elementară evreiască pentru băieți (în 1891), apoi Școala elementară pentru fete (1897).
4

4: Cetatea Oradea

Cu o istorie de aproape 1 000 de ani, Cetatea Oradei este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat, pentru că oferă o experiență medievală aparte. Trecutul istoric al acesteia, arhitectura, legendele existente cu privire la anumite evenimente care i-au marcat existența, te vor determina să îți petreci multe ore descoperind povestea Cetății.
5

5: Str. Republicii

Pe strada Republicii și vei descoperi un veritabil monument de arhitectură Secession. Pietonala se deschide în fața a trei dintre cele mai emblematice palate orădene: Palatul Moskovits Miksa, Palatul Stern și Palatul Apollo. Sunt de o frumusețe specială și cu greu vei putea alege unul ca favorit.
6

6: Complexul Baroc

Palatul, opera arhitectului vienez Franz Anton Hillebrandt, a fost construit în stil baroc austriac târziu şi s-a dorit a fi o copie mai mică a Palatului Belvedere din Viena. În 1773, Palatul a fost afectat de un incendiu, dar este reconstruit după planurile inițiale, fiind finalizat în anul 1777.
7

7: FABRICA DE BERE

Ne deplasam sa vizitam fabrica de bere unde vom descoperi procesul de productie si degustam mai multe tipuri de bere. Pentru ca vrem sa aveti o experienta completa va asteptam si cu o farfurie de bograci si pita unsa cu untura si ceapa!
7

8: Retur in Piata Unirii

In drumul nostru spre Piata Unirii vom descoperii cateva obiective turistice extraordinare: Casa Poynar, în stil Art Nouveau, continuă cu Palatul Rimanoczy Sr. – o veritabilă surpriză arhitecturală de influență venețiană!

oradea tours green bike
Teatrul de stat
bere sticla
Piata Unirii Oradea
beer oradea tours
palatul episcopal greco-catolic
bere
Primaria Oradea
bere draft oradea
Piata Ferdinand
Palatul Vulturul Negru
Restaurant Ciuperca
Complexul Baroc

Recenzii

5.00 based on 1 review
7 ianuarie 2023

Am vizitat Oradea si jos palaria in fata acestui oras, te simti in alta tara! O dovada vie ca se poate si in romania sa te simti respectat si sa ai parte de conditii si servicii de calitate! Am decis sa vizitam Oradea cand zic “AM” ma refer la mine si grupul nostru de prieteni..ei bine a fost cea mai buna decizie! Deoarece am vrut sa aflam mai multe despre oras am apelat la un ghid dar cum suntem si lenesi am vazut ca aveau o masina pentru tur de oras dar trebuia a pedalam (merge si electric 🙂 ) asa ca am inchiriat-o! Dragilor NU ratati aceasta experienta, un ghid deosebit care nu plictiseste si tot timpul pregatit cu replici amuzante! Speram sa avem si noi la Deva asa ceva.

Lasa o Recenzie

Evaluare

9 + = 10