Oradea, capitala Art Nouveau a României, este pur și simplu o bijuterie arhitecturală.

Vei remarca acest lucru admirând clădirile impozante, care au devenit simbol al orașului și acordând atenție detaliilor ce păstrează urmele istoriei.

 

Încearcă acest traseu pentru a descoperi comorile arhitecturale și tainele istoriei orașului într-o manieră distractivă alături de prietenii tăi!

Atentie!!! – Minim 10 pers/tur

LOCUL DE PORNIRE Piata Unirii – Oradea
ORA DE PORNIRE
Va rugam sa va prezentati cu 10 minute inainte de ora rezervata turului!
INCLUDE
Ghidaj Distractie garantata
Alune din partea casei – cand este inchiriata integral!
Muzica
NU INCLUDE
Bere Vulturar- 15 Ron/pahar
O sticla de apa – 8 Ron
Suc – 8 Ron (Cola, Fanta, Sprite)
Bilete de intrare la obiective – DACA se solicita!

Pentru tururi private, firme, corporate sau alte evenimente orarul si tariful difera in functie de cerinte!

Dacă ești pasionat de istorie, poate ai vrea să știi că:

 • În curtea interioară a Cetății se află înmormântați 7 regi;
 • Cetatea a fost unul din primele observatoare astronomice ale Europei medievale;
 • Timp de câțiva ani, lumea civilizată s-a orientat după Tabula Primi Mobilis, un volum ce cuprindea măsurători asupra eclipselor solare și de lună, cu meridianul 0 la Oradea. O legendă spune că inclusiv Cristofor Columb deținea o copie după Tabula Primi Mobilis.
 • Pe vremuri, în parcul Cetății era un șanț plin cu apă termală “adânc cât o mare”, care nu îngheța. Datorită acestui truc, nimeni nu a putut cuceri Cetatea, până ce nu a fost găsită o soluție pentru a-l seca.

 

Informatii suplimentare

Durata30-40 min in functie de trafic
Numar minim de participanti:7
Gratuitatecopil pana in varsta de 4 ani

  • 1

   1: Piata Unirii

   Nu este doar locul nostru de intalnire, odată ce ai ajuns aici, vei vedea că nu e loc mai bun să simți energia orașului, bucuria întâlnirilor, freamătul trecătorilor. Mai mult, tot acest spectacol urban are ca decor o colecție de 7 stiluri arhitecturale care mai de care mai captivante – Baroc, Clasicist, Eclectic, Istorizant, Secession, Romantism și Neoromânesc. Cu siguranță vei poposi aici câteva ore, să savurezi o cafea bună în timp ce admiri toate bijuteriile arhitectonice: Primăria Oradea (1901 – 1903), Palatul Episcopiei Greco-Catolice (1903 – 1905), Palatul Vulturul Negru (1907 – 1908) sau Palatul Moskovitz Adolf și fii (1904 – 1905).
   2

   2: Strada Vasile Alecsandri - in trecere

   Vei trece pe aici chiar dacă nu aveai asta în plan. Principalul motiv ar fi acela că strada Vasile Alecsandri pornește din Piața Unirii și te duce spre Cetatea Oradea, unul dintre cel mai importante obiective turistice ale orașului. Un alt motiv ar fi acela că ai remarca-o oricum atunci când treci prin Piața Unirii – îți vor surâde terasele cochete, te va atrage forfota trecătorilor, sau pur și simplu – vei vrea să vezi mai îndeaproape arhitectura pastelată care conturează armonios pietonala.
   3

   3: Sinagoga Ortodoxa

   Sinagoga Mare este considerată una dintre cele mai decorate sinagogi din fosta
   monarhie austro-ungară, clădirea sediului administrativ; tot aici s-a mutat biroul Chevra Kadișei (Confreriei Sacre), a fost construit abatorul cușer de păsări, baia rituală (mikve), au fost ridicate locuințele funcționarilor comunității, Școala elementară evreiască pentru băieți (în 1891), apoi Școala elementară pentru fete (1897).
   4

   4: Cetatea Oradea

   Cu o istorie de aproape 1 000 de ani, Cetatea Oradei este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat, pentru că oferă o experiență medievală aparte. Trecutul istoric al acesteia, arhitectura, legendele existente cu privire la anumite evenimente care i-au marcat existența, te vor determina să îți petreci multe ore descoperind povestea Cetății. (Istoria si legenda cetatii se spune in mers fara oprire la cetate!)
   5

   5: Str. Republicii

   Pe strada Republicii și vei descoperi un veritabil monument de arhitectură Secession. Pietonala se deschide în fața a trei dintre cele mai emblematice palate orădene: Palatul Moskovits Miksa, Palatul Stern și Palatul Apollo. Sunt de o frumusețe specială și cu greu vei putea alege unul ca favorit.
   6

   6: Complexul Baroc

   Palatul, opera arhitectului vienez Franz Anton Hillebrandt, a fost construit în stil baroc austriac târziu şi s-a dorit a fi o copie mai mică a Palatului Belvedere din Viena. În 1773, Palatul a fost afectat de un incendiu, dar este reconstruit după planurile inițiale, fiind finalizat în anul 1777.
   7

   7: Retur in Piata Unirii

   In drumul nostru spre Piata Unirii vom descoperii cateva obiective turistice extraordinare: Casa Poynar, în stil Art Nouveau, continuă cu Palatul Rimanoczy Sr. – o veritabilă surpriză arhitecturală de influență venețiană!

oradea tours bike
Piata Unirii Oradea
Sinagoga Ortodoxa
Cetatea Oradea
Piata Unirii, Palatul Vulturu Negru
palatul greco-catolic
Palatul Venetian
Palatul Stern
Teatrul de stat
Palatul Venetian
Complexul Baroc

Recenzii

5.00 based on 7 reviews
16 decembrie 2022

Întotdeauna am avut un respect deosebit pentru oamenii inventivi, pentru cei care vor să faca ceva pentru comunitate, să vină cu idei noi și să aducă bucurie semenilor! Astăzi am trăit o senzație extraordinară plimbându-mă prin Oradea cu Santa Bike! Felicitări Cristian Adrian Culda pentru eforturile tale de a face ceva inedit in Oradea!
Și voi puteți trăi această senzație extraordinară daca va faceți programări la tel.0751807124

28 decembrie 2022

Super tare, am facut turul cu acest party bike la Targul de Craciun 2022 si a fost cea mai tare experienta! Astept sa fie montat si Tap-ul de bere sa servim o bere rece la vara si sa ne distram!
Recomand si pentru petreceri si zile de nastere 🙂 eu sigur voi inchiria pentru asa ceva. Felicitari pentru idee!

28 iunie 2023

Dragi aventurieri ai berii și bicicletei,
Haideți să vă povestesc despre experiența mea epică pe Beer Bike în Oradea! A fost ca și cum m-am transformat într-un maestru al hameiului, în timp ce pedalăm prin oraș. A fost o combinație amețitoare între turul de oraș și petrecerea cu prietenii – absolut genială!

Echipajul Beer Bike era atât de amuzant și entuziast încât ne-au făcut să uităm de tot ce înseamnă limitări. Ne-au înarmat cu buna dispozitie, ochelari de soare și… beri! Da, ai auzit bine! Bicicleta noastră era echipată cu un minibar plin ochi cu beri delicioase. Nu există nimic mai distractiv decât să pedalezi în timp ce înghiți gurițe de bere rece.

Pe parcursul turului, am avut parte de cele mai frumoase priveliști ale orașului Oradea. Am descoperit clădiri istorice uimitoare, piețe vibrante și străzi pitorești, totul sub privirile curioase ale localnicilor. A fost o modalitate grozavă de a absorbi cultura orașului în timp ce savurezi o bere răcoritoare.

În plus, am avut și muzică în difuzoare, astfel că ne-am simțit ca niște rockeri pe patru roți! Nu pot descrie suficient cât de distractiv a fost să cântăm în cor melodiile preferate, în timp ce exploram Oradea. Toată lumea ne privea cu zâmbetul pe buze, iar noi am simțit că suntem vedetele unui videoclip.

Concluzia? Dacă ești în Oradea și vrei să ai parte de o experiență memorabilă, nu rata Beer Bike-ul! Este combinația perfectă între plimbarea prin oraș, socializare și, desigur, băutul de bere. Este distracție garantată, iar amintirile pe care le vei crea cu prietenii tăi vor rămâne întipărite în mintea ta mult timp după ce berea se va fi evaporat! Bucurestenii mei…NU ratati Oradea este un oras de vis!

18 august 2023

Turul nostru a fost o călătorie memorabilă prin orașul Oradea. Am pedalat pe străzi însorite și ne-am simțit ca niște cuceritori urbani, în timp ce băuturile noastre ne țineau la temperatură. Nu ne-am simțit niciodată mai aproape de echilibrul perfect dintre distracție și sport, în timp ce făceam echipă ca să ne menținem Beer Bike-ul pe drumul cel bun.
Și hai să nu uităm de muzică! Boxele de pe Beer Bike au făcut difuzarea hiturilor noastre preferate să răsune în întregul oraș. Așa că am cântat (sau mai degrabă am strigat) în timp ce treceam pe lângă oameni uimiți, făcându-ne simțite ca o trupă de rockstar-i pe roți. Unii dintre trecători au dansat în ritmul nostru, alții ne-au privit cu zâmbete amuzate – dar ce contează când te distrezi atât de tare?
În final, experiența cu Beer Bike Oradea este ca un cocktail perfect amestecat: adună distracția, efortul fizic și un strop de nebunie într-un pahar mare de bucurie. Dacă vrei să îți asmuți mușchii râsului și ai chef să fii “în mișcare” chiar și în timp ce te relaxezi cu prietenii, acest tur este pentru tine. Hai să recunoaștem, cine nu ar vrea să îmbine exercițiul fizic cu un hăhăit de nedescris și, bineînțeles, cu un strop de bere? Cheers pentru Beer Bike Oradea – unde fiecare pedalat devine o poveste spumoasă! Oradea.. esti cel mai tare oras din Romania!

22 septembrie 2023

Die Teilnahme am Party Bike Oradea Tours war ein wahrhaft einmaliges Erlebnis! Unsere Gruppe erkundete die Geschichte der Stadt auf eine faszinierende Weise, während wir auf dem Fahrrad saßen und lokale Biere probierten. Der Guide, ein eloquenter Deutschsprecher, erwies sich nicht nur als exzellenter Kenner der Stadt, sondern brachte auch eine herrliche Prise Humor in die Tour ein.

Das Party Bike entpuppte sich als eine unterhaltsame Möglichkeit, die Sehenswürdigkeiten von Oradea zu entdecken, und die Verbindung mit der Geschichte der Stadt wurde durch die köstlichen lokalen Biere noch verstärkt. Der Guide führte uns mit Charme und Witz durch die Straßen und erklärte dabei nicht nur die historischen Aspekte, sondern sorgte auch für viele Lacher. Seine Deutschkenntnisse machten die Erfahrung umso angenehmer, da wir uns mühelos mit ihm unterhalten konnten.

Insgesamt war die Party Bike Tour mit Oradea Tours nicht nur eine Reise durch die Vergangenheit der Stadt, sondern auch eine Feier der lokalen Braukunst und ein Garant für eine Menge Spaß. Wenn Sie auf der Suche nach einer einzigartigen und humorvollen Möglichkeit sind, Oradea zu erkunden, dann ist diese Tour genau das Richtige für Sie! 🚴‍♂️🍻

26 august 2024

Cine ar fi crezut că mixul perfect dintre pedalat și bere poate transforma o excursie prin Oradea într-un party pe roți? Beer Bike Oradea Tours este o experienta de neuitat – în loc de apă și bidon, aveam beri locale și multe zâmbete! Venind din București, am adus cu noi energie și pofta de a descoperi Oradea dar si chef de distracție, iar ghidul nostru, dotat cu un umor bine dozat, ne-a făcut să uităm de orice altceva în afară de distractie, obiective turistice, legende urbane si provocarea de a pedala din cand in cand (noroc ca are si motor electric). Și nu vă faceți griji dacă nu vedeți Beer Bike pe site-ul de promovare a orasului Visit Oradea – e un secret bine păstrat, dar asta face totul și mai distractiv! Încercați această aventură nebună – este o plăcere garantată și o poveste de spus la întoarcere în București!

24 septembrie 2024

Embarking on the Beer Bike Oradea Tour felt like discovering a hidden treasure in the heart of Transylvania! Our lively group of five, hailing from the vibrant city of London, found ourselves pedaling through the picturesque streets of Oradea, all the while savoring delectable local brews. The experience was a whimsical fusion of cycling and beer tasting, guided by a charismatic host who effortlessly doubled as a stand-up comedian on wheels.
So, if you find yourself in the area, rally your mates and jump on this distinctive journey – it’s a promise for unforgettable memories and a barrel of laughs!

Lasa o Recenzie

Evaluare

83 − 76 =