Oradea, capitala Art Nouveau a României, este pur și simplu o bijuterie arhitecturală.

Vei remarca acest lucru admirând clădirile impozante, care au devenit simbol al orașului și acordând atenție detaliilor ce păstrează urmele istoriei.

 

Încearcă acest traseu pentru a descoperi comorile arhitecturale și tainele istoriei orașului într-o manieră distractivă alături de prietenii tăi!

Pentru tur in limba engleza va rugam sa ne contactați pentru tarif!

LOCUL DE PORNIRE Piata Unirii – Oradea
ORA DE PORNIRE
Va rugam sa va prezentati cu 10 minute inainte de ora rezervata turului!
INCLUDE
Ghidaj Distractie garantata
Durata: 2.5 ore
NU INCLUDE
Bilete de intrare la obiective
Alte cheltuieli

Dacă ești pasionat de istorie, poate ai vrea să știi că:

  • În curtea interioară a Cetății se află înmormântați 7 regi;
  • Cetatea a fost unul din primele observatoare astronomice ale Europei medievale;
  • Timp de câțiva ani, lumea civilizată s-a orientat după Tabula Primi Mobilis, un volum ce cuprindea măsurători asupra eclipselor solare și de lună, cu meridianul 0 la Oradea. O legendă spune că inclusiv Cristofor Columb deținea o copie după Tabula Primi Mobilis.
  • Pe vremuri, în parcul Cetății era un șanț plin cu apă termală “adânc cât o mare”, care nu îngheța. Datorită acestui truc, nimeni nu a putut cuceri Cetatea, până ce nu a fost găsită o soluție pentru a-l seca.

 

Informatii suplimentare

Durata:3-3.5 ore
1

1: Cetatea Oradea

Cu o istorie de aproape 1 000 de ani, Cetatea Oradei nu este doar locul nostru de intalnire, este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat, pentru că oferă o experiență medievală aparte. Trecutul istoric al acesteia, arhitectura, legendele existente cu privire la anumite evenimente care i-au marcat existența, te vor determina să îți petreci multe ore descoperind povestea Cetății.
2

2: Sinagoga Ortodoxa

Sinagoga Mare este considerată una dintre cele mai decorate sinagogi din fosta
monarhie austro-ungară, clădirea sediului administrativ; tot aici s-a mutat biroul Chevra Kadișei (Confreriei Sacre), a fost construit abatorul cușer de păsări, baia rituală (mikve), au fost ridicate locuințele funcționarilor comunității, Școala elementară evreiască pentru băieți (în 1891), apoi Școala elementară pentru fete (1897).
3

3: Str. Republicii

Pe Calea Republicii și vei descoperi un veritabil monument de arhitectură Secession. Pietonala se deschide în fața a trei dintre cele mai emblematice palate orădene: Palatul Moskovits Miksa, Palatul Stern și Palatul Apollo si continuă cu Palatul Rimanoczy Sr.. Sunt de o frumusețe specială și cu greu vei putea alege unul ca favorit.
4

4: Piata Regele Ferdinand I

In drumul nostru spre Piata Unirii vom descoperii cateva obiective turistice extraordinare in zona Piata Regele Ferdinand I: Casa Poynar  în stil Art Nouveau, Hotel Astoria, Teatrul de Stat, Hotel Transilvania…
5

5: Piata Unirii

Odată ce ai ajuns aici, vei vedea că nu e loc mai bun să simți energia orașului, bucuria întâlnirilor, freamătul trecătorilor. Mai mult, tot acest spectacol urban are ca decor o colecție de 7 stiluri arhitecturale care mai de care mai captivante – Baroc, Clasicist, Eclectic, Istorizant, Secession, Romantism și Neoromânesc. Cu siguranță vei poposi aici câteva ore, să savurezi o cafea bună în timp ce admiri toate bijuteriile arhitectonice: Primăria Oradea (1901 – 1903), Palatul Episcopiei Greco-Catolice (1903 – 1905), Palatul Vulturul Negru (1907 – 1908) sau Palatul Moskovitz Adolf și fii (1904 – 1905).
6

6: Strada Vasile Alecsandri

Vei trece pe aici chiar dacă nu aveai asta în plan. Principalul motiv ar fi acela că strada Vasile Alecsandri pornește din Piața Unirii și te duce spre Cetatea Oradea, unul dintre cel mai importante obiective turistice ale orașului. Un alt motiv ar fi acela că ai remarca-o oricum atunci când treci prin Piața Unirii – îți vor surâde terasele cochete, te va atrage forfota trecătorilor, sau pur și simplu – vei vrea să vezi mai îndeaproape arhitectura pastelată care conturează armonios pietonala.

Palatul Vulturul Negru
Piata Unirii Oradea
Sinagoga Ortodoxa
Cetatea Oradea
Piata Unirii, Palatul Vulturu Negru
palatul greco-catolic
Palatul Venetian
Palatul Stern
Teatrul de stat
Palatul Venetian
Complexul Baroc
Oradea Tours grup
Oradea Tours grup
Oradea Tours grup
Culda Adrian

Recenzii

5.00 based on 9 reviews
8 iulie 2022

Multumim, a fost o plimbare extrem de placuta si relaxanta in timpul careia am descoperit un oras extraordinar, alaturi de un ghid profesionist.

6 august 2022

Felicitări domnului Adrian, ghidul care a făcut din Oradea un autentic “spectacol”. Mulțumim!

7 august 2022

Multumim pentru timpul acordat si pentru informatiile valoroase pe care ni le-ati transmis!
Oradea este minunata!

7 august 2022

Ne-a plăcut foarte mult! Ghidul, domnul Adrian, a fost de nota 20! Mulțumim!

8 august 2022

A fost super! Mulțumim!

21 august 2022

Foarte frumos! Multumim pentru informatiile date! O sa mai revenim.

28 iunie 2023

Am avut plăcerea să particip la un tur de oraș în Oradea și trebuie să spun că a fost o experiență spectaculoasă! Ghidul nostru a reușit să transforme turul obișnuit într-o aventură plină de umor și surprize. De la primele momente, am fost cucerit de pasiunea și cunoștințele ghidului nostru. Ne-a condus cu pricepere prin labirintul străzilor orădene, dezvăluind secretele și poveștile fascinante ale fiecărui loc pe care l-am vizitat. Dar ce a făcut acest tur cu adevărat special? Ghidul nostru ne-a ținut pe toți în priză cu anecdotelor sale amuzante și fără inhibiții! Daca sunteti in Oradea va recomand pe domnul Culda Adrian pentru o experienta de neuitat!

28 august 2023

Recomand din tot sufletul tururile cu Adrian Culda! Am petrecut o jumătate de zi minunată cu acest ghid care știe să se adapteze clienților, are un traseu optimizat, vorbește despre istorie, arhitectură și legende, dar și despre actualitatea orașului, totul presărat cu glume. Adrian este foarte amabil și se vede că își iubește mult regiunea. Iar entuziasmul și perseverența lui sunt “contagioase”. Am adorat Oradea și am înțeles, datorită lui, cum a reușit acest oraș să fie renovat și modernizat în ultimii ani, fiind, în acest moment, poate cel mai frumos din România. Voi reveni cu siguranță, iar data viitoare vreau să încerc și experiența Beer Bike – Oradea Tours, tot cu Adrian Culda. Mulțumim pentru o experiență excelentă!

25 noiembrie 2023

Astazi grupul de turisti Kriss Muntenia a beneficiat de prestatia ireprosabila a ghidului nostru local, Adrian in City Tourul de la Oradea, multumim !!!

Lasa o Recenzie

Evaluare

22 + = 25